Passieve brandbeveiliging in actie

Sterk in maatwerk!

Producten

Glas

Glas is een dankbaar decoratief product, het bied een tal van mogelijkheden en zorgt ervoor dat brandwerende wanden en deuren de ruimte naar gevoel niet hoeven in te perken. 

Voor deze brandewerende beglazing wordt tevens een onderscheid gemaakt tussen E (enkel vlamwerend), EW (vlamwerend met emmissieverlaging) en EI (vlamwerend en isolerend)

- E beglazing is een enkelvoudige beglazing welke weerstand biedt aan de hoge temperaturen, de vlamdoorslag belet maar geen isolerende functie biedt.
De stralingswarmte die door deze beglazing heen gaat kan dus bvb in een kamer de brandhaard verder zetten.

- EI beglazing is een meervoudige beglazing.
Naargelang de gewenste brandweerstand worden meerdere lagen glas gescheiden door een aantal lagen brandwerend schuimvormend product.
Op deze manier wordt ook op het glasoppervlak de temperatuur beperkt tot 180°C in 1 punt en 140°C gemiddeld over alle meetpunten.
Deze beglazing geeft een optimale bescherming van de omgeving bij brand.
De maximale en minimale afmetingen van de beglazing worden hernomen in het van toepassing zijnde testverslag.

- EW beglazing is een meervoudige beglazing
Dit vrij nieuwe product is eigenlijk een combinatie van de twee voorgaande.
Het is een EI beglazing waarvan het isolerende vermogen beperkt werd, maar waar de radiatie eveneens sterk werd beperkt.

Sinds kort is er ook een CE markering van het product van toepassing, zodat ook met deze beperkingen dient rekening te worden gehouden.

Download technische fiches

Er zijn momenteel geen technische fiches beschikbaar